Spar penge og CO2 med solceller

Overvejer du alternative metoder til at få strøm på i din husstand, som måske ovenikøbet er mere bæredygtigt både for miljøet men også din egen økonomi? Så er solceller et rigtig godt alternativ. 

Vi kunne nok allesammen bruge lidt besparelser nu om dage på vores månedlige elregninger. Priserne på strøm er højere end nogensinde og det kan bestemt mærkes på pengepungen. I takt med at klimakrisen også stormer frem, hvad er så en bedre løsning end solceller, der både skåner klimaet og bankkontoen på sigt. 

Et 6 kW solcelleanlæg har en høj effektivitet, da det kan omdanne ca. 20 % af den solenergi, som den opfanger til strøm. Det vil typisk blive installeret på taget af din bolig på den sydvendte overflade, hvor der ikke kommer skygge i løbet af dagen. Solceller kan godt generere elektricitet uden sol, men ikke i ligeså høj gradm som når solen skinner. 

Grunden til at det lige netop er et 6 kW solcelleanlæg der blivere nævnt, er fordi regeringen har besluttet at man ikke må levere mere end 6 kW-timer til det offentlige elnet. Du skal derfor være opmærksom på at du ikke overskrider de tilladte kW i timen, hvis du investerer i et solcelleanlæg. 

Det mest anvendelige solcelleanlæg i Danmark er et nettilsluttet anlæg, der tilsluttes et offentligt elnetværk, hvor den strøm du ikke selv får brugt, bliver ledt videre til andre. Derved går intet strøm til spilde. 

Der findes også en andene form for solcelleanlæg, som hedder stand alone. Det er mest beregnet til kolonihaver, som ikke behøver så meget strøm. Med et stand alone solcelleanlæg er det ikke tilsluttet elnettet og du kan derfor ikke sælge strømmen videre til andre. 

Det kan virke afskræmmende at investere i solceller, da det godt kan være en lidt dyr omgang. Selvom prisen virker høj ved første øjekast skal det ses som en investering at købe solceller. Det kommer nemlig til at tjene sig selv hjem igen efter en årrækkke. 

Er du interesseret i at få hjælp til at finde den bedste fagmand til din opgave og de bedste tilbud, så kan du med fordel tjekke Ekspert Magasinet ud.

Related posts